NIEUWS

Nieuw secretariaat!

6 november 2019

Stichting PHOE is een samenwerking aangegaan met APPR Hét Brancheburo in Naarden. Het bestuur van PHOE is erg blij met APPR als nieuw seretariaat en partner in uitvoering van onze opleidingen. 

De opleidingen zullen een herstart krijgen en binnenkort worden de nieuwe startdata bekend gemaakt! Beide partijen kijken uit naar een fijne samenwerking!

Meer lezen

'Energiebeheer draait ook om soft skills'

17 december 2018

PHOE start in 2019 weer de opleidingen Energiebeheer en Duurzame Energie. Cursisten van de recente summercourses delen hun ervaringen. “Ik heb vooral geleerd hoe belangrijk bewustwording van het energiegebruik is voor een bedrijf.”

Meer lezen

Geen technicus? Geen probleem!

17 december 2018

Wilt u zich aanmelden voor de PHOE-opleiding Energiebeheer, maar heeft u geen technische of fysische achtergrond? Meld u dan aan voor de Doorstroomminor Thermodynamica en u kunt aan de slag!

Meer lezen

Sluizen circulair in 2030 volgens examenonderzoek

3 december 2018

Voor de Examenopleiding Energieconsulent van PHOE ontwikkelde Edwin van der Wel een routekaart om de schutsluizen van Rijkswaterstaat circulair te maken. Deze studie laat zien dat dit al in 2030 mogelijk is.

Meer lezen

Weten wat u leert? Cursisten aan het woord

5 oktober 2018

PHOE trapt eind oktober weer de opleidingen Energiebeheer en Duurzame Energie af. Cursisten van de recente summercourses delen hier hun ervaringen. “Ik heb een hoop geleerd, vooral hoe belangrijk bewustwording van energiegebruik is voor een bedrijf.”

Meer lezen

Incompany Energiebeheer ENGIE wederom succes

5 oktober 2018

Voor de derde keer zijn voor de incompany-opleiding ENGIE Energiebeheer diploma’s en certificaten uitgereikt aan geslaagde cursisten. Wilt u ook uw energiegebruik beter beheren? Meld u nu aan voor de avondopleiding!

Meer lezen

Duurzame Energie en Energiebeheer in de startblokken

25 september 2018

Ook deze herfst biedt opleidingsinstituut Post Hoger Onderwijs Energiekunde (PHOE) u weer de herfst/winter opleidingen Energiebeheer & Duurzame Energie. Neem een voorsprong op uw collega’s en draag uw steentje bij aan de energietransitie!

Meer lezen

Weten hoe bedrijven graag besparen?

23 juli 2018

Met de Energieinvesteringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig energie besparen. Het jaarverslag over 2017 laat zien welke energiebesparende maatregelen bedrijven graag voor lagere kosten doorvoeren.

Meer lezen

Kuijpers kiest opnieuw voor PHOE

25 juli 2018

Met extra trots kondigt PHOE aan voor de tweede keer een incompany-opleiding te organiseren met technisch dienstverlener Kuijpers. De opleiding Duurzame Energie start 4 oktober.

Meer lezen

Bestuur PHOE breidt uit met energiedeskundige

25 juli 2018

Het bestuur van PHOE is onlangs uitgebreid met een nieuw bestuurslid. Antoine Stultjens heeft zitting genomen in het bestuur.

Meer lezen

‘PHOE biedt professional compleet beeld van energie’

22 juni 2018

De summercourses Energiebeheer en Duurzame Energie staan voor de deur. Waarom mag u deze dagopleidingen niet missen? Omdat PHOE een compleet perspectief biedt op energie(besparing) met aandacht voor praktische oplossingen, vindt cursist Nard Geerts.

Meer lezen

Energietransitie kan niet zonder kennis!

29 mei 2018

Duurzaamheid en energiebesparing staan hoog op de politieke agenda. Met het Klimaatakkoord wil Nederland 49 procent minder CO2 in 2030 uitstoten. Hoe dat kan? Dat leert u tijdens de Summercourses Energiebeheer en Duurzame Energie!

Meer lezen

Kuijpers 'zin in volgende ronde' incompany-opleiding Duurzame Energie

12 april 2018

Technisch dienstverlener Kuijpers is enthousiast over zijn afgeronde incompany-opleiding Duurzame Energie. Het vakmanschap van docenten en de aanpassingsbereidheid van opleidingsinstituut PHOE werden in het bijzonder gewaardeerd.

Meer lezen

'Opleiding Duurzame Energie houdt vakkennis actueel'

12 april 2018

Energieprofessionals die meer willen weten van zon, wind, water, biomassa en warmtepompen kunnen deze zomer weer terecht bij de summercourse Duurzame Energie. Lees hier wat voormalige cursisten uit deze opleiding meenemen in hun werk.

Meer lezen

'Energiebeheer meeste bedrijven niet vernieuwend'

3 april 2018

Veel organisaties voelen zich weliswaar voorbereid op een CO2-vrije en gedecentraliseerde toekomst, maar pakken hun energiebeheer nog altijd op dezelfde manier aan. DE PHOE-summercourse Energiebeheer leert u waar goed energiebeheer aan moet voldoen.

Meer lezen

Rea: gasloze woning toch gas nodig

3 april 2018

Huiseigenaren zouden oude cv-ketels enkel nog mogen vervangen door (hybride) warmtepompen, vinden energiebedrijven, milieuorganisaties en installateurs. Gasloos verwarmen is volgens rea John van Diepen echter een illusie. Met een Gelijkwaardigheidsverklaring van stichting PHOE is Van Diepen erkend Register Energie Adviseur (rea) geworden.

Meer lezen

Minder CO2-uitstoot door waterstof uitwisselen

3 april 2018

Chemiebedrijven Dow en Yara reduceren hun CO2-uitstoot door waterstof uit te wisselen. Leer meer over waterstof en andere hernieuwbare technieken met de PHOE-opleiding Duurzame Energie.

Meer lezen

Drinkwaterbedrijven werken samen aan inkoop energie

3 april 2018

Om hun sector sneller te verduurzamen gaan negen Nederlandse drinkwaterbedrijven samenwerken. De organisaties gaan onder andere samen duurzamere energie inkopen.

Meer lezen

Energiebeheer noodzakelijk door informatieplicht besparing

27 februari 2018

Er valt 12,5 miljard petajoule extra energiebesparing bij organisaties te halen en daarom gaat het Activiteitenbesluit milieubeheer veranderen. Bedrijven krijgen een informatieplicht om aan te tonen hoe ze energie besparen.

Meer lezen

Minder gas? Meer duurzame kennis!

27 februari 2018

Het Groningendossier lijkt de gasloze toekomst van Nederland snel dichterbij te brengen. Maar waar halen we onze warmte en energie dan vandaan? Leer het tijdens de PHOE-avondopleiding Duurzame Energie.

Meer lezen

‘Meer energie voor spotprijs door opmars slimme meters’

27 februari 2018

Energie-inkoop in het mkb zal meer met flexibele energiecontracten gebeuren volgens easyEnergy en NieuweStroom. Onderzoek in opdracht van de aanbieders wijst uit dat meer slimme meters en zonnedaken energie voor spotprijzen bereikbaarder maakt.

Meer lezen

Kuijpers beloond voor incompany-opleiding Duurzame Energie

27 februari 2018

Technisch dienstverlener Kuijpers heeft haar incompany-PHOE-opleiding Duurzame Energie afgerond. Ontwerpers, projectleiders en BIM-engineers kregen 26 februari hun diploma’s uitgereikt.

Meer lezen

Rea-onderzoek: windparken geen winst zonder subsidie

27 februari 2018

Windparken op de Noordzee kunnen ondanks dalende kosten nog altijd niet zonder subsidie. Dat concludeert energieadviseur John van Diepen in onderzoek voor zijn Toptech-diploma. Met een Gelijkwaardigheidsverklaring van stichting PHOE is Van Diepen erkend Register Energie Adviseur (rea) geworden.

Meer lezen

Proeven van PHOE?

27 februari 2018

Energie is continu in beweging en professionals moeten hun kennis  blijven ontwikkelen. Wilt u weten wat PHOE u kan bieden? Kom dan langs bij de voorlichtingsbijeenkomst op 18 mei!

Meer lezen

30 jaar PHOE: Energiedeskundigen harder nodig dan ooit

7 december 2017

Docent van de PHOE-opleiding Duurzame Energie Antoine Stultjens blikt terug op 30 jaar PHOE. Hoe heeft energie-onderwijs zich ontwikkeld en waar moet het naartoe om de energietransitie te doen slagen?

Meer lezen

‘Duurzame Energie biedt achtergrond voor politieke advisering’

7 december 2017

Waarom moet u bij PHOE meer over energie leren? Lees hier wat cursisten Duurzame Energie meenemen uit hun opleiding en welk voordeel het biedt in hun werk.

Meer lezen

Zonne-energie opslaan in buurtbatterij

7 december 2017

Buurtbewoners in Rijsenhout slaan energie uit hun zonnepanelen op in een nieuwe buurtbatterij. Netbeheerder Liander onderzoekt of de batterij een geschikt alternatief is voor netverzwaring. Leer meer over dit soort duurzame energie-initiatieven bij de PHOE-opleiding Duurzame Energie!

Meer lezen

‘Meer concrete adviezen door incompany Energiebeheer’

7 december 2017

Aangezien verduurzaming steeds belangrijker wordt in politiek en bedrijfsleven, krijgen meer professionals te maken met vraagstukken rond energiebeheer. De incompany PHOE-opleiding Energiebeheer bood ENGIE-energieconsultant Sven Arensman concrete handvatten om de juiste vragen te stellen en keuzes te maken in zijn werk.

Meer lezen

Afstudeerder Bart Cox legt energiebeleid azc’s onder de loep

7 december 2017

Vluchtelingen opvangen is de prioriteit van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA), niet energiebesparing. De nieuwe rea Bart Cox onderzocht voor zijn geslaagde examenopleiding Energieconsulent welk energiebeleid er mogelijk is voor het COA.

Meer lezen

‘Rea’s trekken de kar in kennisdeling en ontwikkeling’

7 december 2017

Energiebesparing en verduurzaming zijn kerntaken geworden voor energiebedrijven. Zakelijk consultant bij ENGIE en Register Energie Adviseur (rea) Louis Deen weet door zijn opleiding hoe kennis en innovatie te delen is om die kerntaken in de genen van ENGIE te krijgen.

Meer lezen

Technische industrie wil maatregelen tekort technici

7 december 2017

Brancheorganisaties voor de technische industrie FME, Uneto-VNI en Bouwend Nederland roepen de politiek in een brief op om concrete maatregelen te nemen tegen het tekort aan technici. Onder andere moeten er meer technische docenten opgeleid worden.

Meer lezen

Energiebeheer geeft inzicht investeringen

20 oktober 2017

De opleiding Energiebeheer geeft een breed inzicht in de energiemarkt. Dat is een groot goed, zegt Dion Nieuwenhuize uit Utrecht, die de opleiding volgde.

Meer lezen

PHOE-excursie DSM Delft: ‘Breng kennis in praktijk’

20 oktober 2017

De opleiding Energiebeheer sluit elke keer af met een excursie. Dit voorjaar ging de reis naar Gist Brocades DSM in Delft. Daar konden deelnemers de opgedane kennis in praktijk brengen.

Meer lezen

Kuijpers leert meer over duurzame energie

27 september 2017

Installateur Kuijpers wil alleen nog energieneutrale en gezonde installaties realiseren. Daarom is PHOE inmiddels gestart met de incompany opleiding Duurzame Energie.

Meer lezen

Leren over duurzame energie en beheer

2 oktober 2017

Met de eerste vallende herfstbladeren starten weer twee Post Hoger Onderwijs Energiekunde (PHOE)-opleidingen. Schrijf u nu in als u uw carrière wil verrijken met kennis over duurzame energie en energiebeheer.

Meer lezen

Bedrijven moeten gebruik monitoren

2 oktober 2017

Steeds meer bedrijven zijn verplicht om het energiegebruik van hun gebouwen te registeren en te bewaken. Dit kan met slimme meters, maar ook met uitgebreidere beheersystemen. Om bedrijven hierin een keuze te laten maken, is een lijst met diverse systemen beschikbaar.

Meer lezen

Genoeg kansen voor energiebesparing industrie

02 oktober 2017

Er zijn genoeg kansen op het gebied van energiebesparing in de industrie. Dat vindt FedEC, vereniging van energieadviseurs. Leden wijzen op opties als benutting van restwarmte, energiezuiniger elektromotoren en besparen op verlichting.

Meer lezen

Diploma's Duurzame Energie en Energiebeheer uitgereikt

09 oktober 2017

De deelnemers van de PHOE-opleidingen Energiebeheer en Duurzame Energie werden dinsdag 3 oktober flink in het zonnetje gezet tijdens de diploma-uitreiking in het F&B trainingscenter te Hilversum.

Meer lezen

Test uw kennis bij PHOE op Vakbeurs Energie

02 oktober 2017

Gaat u naar de Vakbeurs Energie? Kom dan ook langs op het Kennisplein, waar PHOE een overzicht geeft van haar opleidingen voor energieprofessionals. Dan kan u gelijk de uitdaging aangaan en uw energetische kennis testen!

Meer lezen

ENGIE incompany reikt diploma’s uit

27 september 2017

Cursisten van de ENGIE incompany-opleiding Energiebeheer worden binnenkort beloond voor hun harde werk. Op 17 oktober worden de diploma’s uitgereikt.

Meer lezen

‘Opleiding toont noodzaak energietransitie’

28 augustus 2017

Nederland kan niet onder energiebesparing en –verduurzaming uit. De noodzaak van de energietransitie is wat bedrijfstechnicus Henk van Breda, die zijn eigen huis verduurzaamt, leerde van verschillende PHOE-opleidingen.

Meer lezen

Zomer afsluiten met PHOE-diploma

30 augustus 2017

Studenten van de summercourses Energiebeheer en Duurzame Energie worden met een diplomering op 3 oktober beloond voor hun harde werk in de zomermaanden.

Meer lezen

Slimmer energie inkopen?

28 augustus 2017

Leer in het voorjaar van 2018 meer over de inkoop van gas en elektriciteit voor bedrijven en overheden met de PHOE-opleiding Inkoop van Energie.

Meer lezen

Examenkandidaat Energieconsulent over opleiding

17 juli 2017

De energietransitie kan een paar tandjes sneller. Daar is vooral meer bewustzijn voor nodig, leerde examenkandidaat Gert-Jan Evers tijdens zijn opleiding Energieconsulent.

Meer lezen

Duurzame Energie incompany bij Kuijpers

18 juli 2017

PHOE organiseert vanaf september een incompany variant van de post-HBO opleiding Duurzame Energie. Op 7 september zal dit middels een speciaal kick off-programma starten vanuit de Efteling.

Meer lezen

Energietransitie vraagt om energiekennis!

02 juni 2017

Deze zomer verzorgt de Post Hoger Onderwijs Energiekunde (PHOE), een samenwerking tussen hogescholen, universiteiten, kennisinstellingen en brancheverenigingen, weer de compacte Summercourses Energiebeheer & Duurzame Energie. Breng uw zomer nuttig door en vergroot uw energiekennis!

Meer lezen

Incompany Duurzame Energie voor installateur Kuijpers

02 juni 2017

Dit najaar organiseert PHOE een incompany-opleiding Duurzame Energie voor installatiebedrijf Kuijpers.

Meer lezen

Cursisten over ENGIE incompany Energiebeheer

02 juni 2017

Wat neem je mee van een opleiding in je dagelijkse werk? PHOE vroeg het twee cursisten van de ENGIE incompany-opleiding Energiebeheer. “Je ziet beter waar een besparingstraject op kan slagen of stuk lopen.”

Meer lezen

Summercourse Duurzame Energie bijna van start

18 juli 2017

Ook deze zomer organiseert de Stichting PHOE weer een summercoursevariant van de opleiding Duurzame Energie. Niet iedereen is immers in de gelegenheid om deze post-HBO opleiding in de avonduren in te volgen.

Meer lezen

Doorleren in de zomermaanden

17 juli 2017

De summercourse Energiebeheer is al begonnen, de summercourse Duurzame Energie staat klaar. Lees hier waarom energieprofessionals in de zomer weer de studiebanken ingaan.

Meer lezen

‘Energietransitie botst met haperende kennismarkt’

02 juni 2017

Onderwijs en innovatieve bedrijven moeten beter verbonden worden wil de energietransitie niet vastlopen op een tekort aan kennis en praktijkervaring. Marsha Wagner van Topsector Energie pleit daarom voor leer- en experimenteeromgevingen, e-learning en maatwerk.

Meer lezen

‘Consulent overtuigt niet zonder visie’

06 januari 2017

Een energieconsulent moet een ontwikkelde visie op energiegebruik hebben, wil hij energiebesparing bewerkstelligen. Het onderzoek dat de PHOE-opleiding Energieconsulent afsluit is hier een goede proeve van bekwaamheid voor volgens begeleider Floris de Groot.

Meer lezen

ENGIE brengt cursisten nader tot elkaar

08 mei 2017

De incompany-opleiding Energiebeheer bij ENGIE is toe aan zijn tweede jaar. De inhoud en de formule heeft zichzelf bewezen. Wel is de groepsindeling iets anders.

Meer lezen

‘Gelijkwaardigheidsverklaring nodig door roep om certificering’

08 mei 2017

Van eenvoudige scans tot meer uitgebreide onderzoeken, energieadviseur Remco Janssen merkt dat bij steeds meer projecten gevraagd wordt naar gecertificeerde adviseurs. Dat zette Janssen ertoe een Gelijkwaardigheidsverklaring aan te vragen om daarmee FedEC-gecertificeerd te worden.

Meer lezen

Groener de zomer door met Summercourse Duurzame Energie

08 mei 2017

Ook deze zomer starten wij weer met een Summercourse Duurzame Energie. Wel zin om uw duurzame kennis te verdiepen maar in de avonduren geen tijd? Dan is deze Summercourse zeker iets voor u!

Meer lezen

Technisch installateur wil meer (groene) kennis

08 mei 2017

Een tekort aan vakmensen dreigt voor de technische installatiebranche en dat kan de energietransitie tegenhouden. PHOE zet onder andere in op meer duurzaam onderlegde installateurs met een incompany-opleiding Duurzame Energie bij een van de grootste Nederlandse installatiebedrijven.

Meer lezen

Opleiding energie besparen bij bedrijven vernieuwd

08 mei 2017

Waar let je als toezichthouder of handhaver op wanneer je een bedrijf controleert op gas- en elektragebruik? En wat doe je als je ziet dat een bedrijf flink op energie kan besparen? Deze thema’s staan centraal in  de onlangs vernieuwde cursus over energiebesparing bij bedrijven.

Meer lezen

PHOE Duurzame Energie voorjaarseditie van start

08 mei 2017

De voorjaarseditie van de post-Hbo opleiding Duurzame Energie is 7 maart begonnen. Een tiental deelnemers, opvallend veelal heren en deze editie slechts één dame, zetten de komende weken hun tanden in de diverse duurzame toepassingsmogelijkheden.

Meer lezen

  Stichting
  Post Hoger Onderwijs Energiekunde

PHOE secretariaat APPRHBB
Gooimeer 4-15
1411 DC Naarden

035 - 542 75 29
info@phoe.nl

© WAT-communicatie