NIEUWS

Incompany Energiebeheer ENGIE wederom succes

5 oktober 2018

Voor de derde keer zijn voor de incompany-opleiding ENGIE Energiebeheer diploma’s en certificaten uitgereikt aan geslaagde cursisten. Wilt u ook uw energiegebruik beter beheren? Meld u nu aan voor de avondopleiding!

Meer lezen

Weten wat u leert? Cursisten aan het woord

5 oktober 2018

PHOE trapt eind oktober weer de opleidingen Energiebeheer en Duurzame Energie af. Cursisten van de recente summercourses delen hier hun ervaringen. “Ik heb een hoop geleerd, vooral hoe belangrijk bewustwording van energiegebruik is voor een bedrijf.”

Meer lezen

Duurzame Energie en Energiebeheer in de startblokken

25 september 2018

Ook deze herfst biedt opleidingsinstituut Post Hoger Onderwijs Energiekunde (PHOE) u weer de herfst/winter opleidingen Energiebeheer & Duurzame Energie. Neem een voorsprong op uw collega’s en draag uw steentje bij aan de energietransitie!

Meer lezen

Kuijpers kiest opnieuw voor PHOE

25 juli 2018

Met extra trots kondigt PHOE aan voor de tweede keer een incompany-opleiding te organiseren met technisch dienstverlener Kuijpers. De opleiding Duurzame Energie start 4 oktober.

Meer lezen

Bestuur PHOE breidt uit met energiedeskundige

25 juli 2018

Het bestuur van PHOE is onlangs uitgebreid met een nieuw bestuurslid. Antoine Stultjens heeft zitting genomen in het bestuur.

Meer lezen

Windparken Noordzee rondgerekend

24 juli 2018

De financiering voor de windparken Borssele III en Borssele IV is rond. Het consortium van Eneco, Shell, Van Oord, DGE en Partners Group heeft dit bekendgemaakt.

Meer lezen

Adviseur, zet deze zomer de volgende stap!

24 juli 2018

Als u de examenopleiding Energieconsulent van PHOE met succes doorloopt, kunt u zich laten inschrijven bij de Federatie van Energieconsultants FedEC als Register Energieadviseur. Weten hoe u deze volgende stap kunt zetten en wat het u oplevert?

Meer lezen

Samsom: Energiebelasting cruciaal voor duurzame renovatie

24 juli 2018

Hoe verduurzaamt Nederland haar gebouwde omgeving snel genoeg? Klimaatakkoord-onderhandelaar Diederik Samsom benadrukt het belang van de energiebelasting voor meer duurzame renovaties.

Meer lezen

ING-robot speurt naar besparing

24 juli 2018

Een gebouw kan nog zo duurzaam ingericht zijn, energie wordt alsnog verspild. ING automatiseert energiebeheer van ‘groene panden’ met een nieuwe energierobot.

Meer lezen

Nederlandse primeur met zonnecellen in vangrail

23 juli 2018

Naast de N194 bij Heerhugowaard zijn ‘s werelds eerste zonnecellen op een vangrail geplaatst. TNO test hier een flexibele folie met zonnecellen die stroom moeten opwekken voor wegverlichting en matrixborden of levering aan het stroomnet.

Meer lezen

Weten hoe bedrijven graag besparen?

23 juli 2018

Met de Energieinvesteringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig energie besparen. Het jaarverslag over 2017 laat zien welke energiebesparende maatregelen bedrijven graag voor lagere kosten doorvoeren.

Meer lezen

‘PHOE biedt professional compleet beeld van energie’

22 juni 2018

De summercourses Energiebeheer en Duurzame Energie staan voor de deur. Waarom mag u deze dagopleidingen niet missen? Omdat PHOE een compleet perspectief biedt op energie(besparing) met aandacht voor praktische oplossingen, vindt cursist Nard Geerts.

Meer lezen

Vier kilometer waterstoftransport in Groningse haven

29 mei 2018

Groningen Seaports en PipeLife gaan infrastructuur voor waterstoftransport aanleggen in de haven van Delfzijl en in de Eemshaven.  Binnen een jaar moet er 4 kilometer leiding aangelegd worden die waterstof van het vulstation naar chemische en industriële bedrijven in de buurt brengt.

Meer lezen

Energietransitie kan niet zonder kennis!

29 mei 2018

Duurzaamheid en energiebesparing staan hoog op de politieke agenda. Met het Klimaatakkoord wil Nederland 49 procent minder CO2 in 2030 uitstoten. Hoe dat kan? Dat leert u tijdens de Summercourses Energiebeheer en Duurzame Energie!

Meer lezen

Energiebesparing verplicht melden voor juli 2019

29 mei 2018

Bedrijven moeten voor 1 juli 2019 aangeven welke energiebesparende maatregelen ze doorvoeren die binnen 5 jaar terug te verdienen zijn. Om die verplichting een gelijker speelveld te geven, denkt minister Wiebes aan rekenregels voor terugverdientijden en energiebesparingen.

Meer lezen

Kuijpers 'zin in volgende ronde' incompany-opleiding Duurzame Energie

12 april 2018

Technisch dienstverlener Kuijpers is enthousiast over zijn afgeronde incompany-opleiding Duurzame Energie. Het vakmanschap van docenten en de aanpassingsbereidheid van opleidingsinstituut PHOE werden in het bijzonder gewaardeerd.

Meer lezen

'Opleiding Duurzame Energie houdt vakkennis actueel'

12 april 2018

Energieprofessionals die meer willen weten van zon, wind, water, biomassa en warmtepompen kunnen deze zomer weer terecht bij de summercourse Duurzame Energie. Lees hier wat voormalige cursisten uit deze opleiding meenemen in hun werk.

Meer lezen

Kabinet zet route uit voor 11,5 GW wind op zee

6 april 2018

Nederlandse windparken gaan van 4,5 gigawatt in 2023 uitbreiden naar 11,5 gigawatt capaciteit in 2030, staat in de nieuwe routekaart windenergie van het kabinet te lezen. Op vaste bodem is een extra vermogen van 1,03 gigawatt goedgekeurd in de SDE+-najaarsronde van 2017.

Meer lezen

Drinkwaterbedrijven werken samen aan inkoop energie

3 april 2018

Om hun sector sneller te verduurzamen gaan negen Nederlandse drinkwaterbedrijven samenwerken. De organisaties gaan onder andere samen duurzamere energie inkopen.

Meer lezen

Rea: gasloze woning toch gas nodig

3 april 2018

Huiseigenaren zouden oude cv-ketels enkel nog mogen vervangen door (hybride) warmtepompen, vinden energiebedrijven, milieuorganisaties en installateurs. Gasloos verwarmen is volgens rea John van Diepen echter een illusie. Met een Gelijkwaardigheidsverklaring van stichting PHOE is Van Diepen erkend Register Energie Adviseur (rea) geworden.

Meer lezen

Minder CO2-uitstoot door waterstof uitwisselen

3 april 2018

Chemiebedrijven Dow en Yara reduceren hun CO2-uitstoot door waterstof uit te wisselen. Leer meer over waterstof en andere hernieuwbare technieken met de PHOE-opleiding Duurzame Energie.

Meer lezen

'Energiebeheer meeste bedrijven niet vernieuwend'

3 april 2018

Veel organisaties voelen zich weliswaar voorbereid op een CO2-vrije en gedecentraliseerde toekomst, maar pakken hun energiebeheer nog altijd op dezelfde manier aan. DE PHOE-summercourse Energiebeheer leert u waar goed energiebeheer aan moet voldoen.

Meer lezen

Rea-onderzoek: windparken geen winst zonder subsidie

27 februari 2018

Windparken op de Noordzee kunnen ondanks dalende kosten nog altijd niet zonder subsidie. Dat concludeert energieadviseur John van Diepen in onderzoek voor zijn Toptech-diploma. Met een Gelijkwaardigheidsverklaring van stichting PHOE is Van Diepen erkend Register Energie Adviseur (rea) geworden.

Meer lezen

Kuijpers beloond voor incompany-opleiding Duurzame Energie

27 februari 2018

Technisch dienstverlener Kuijpers heeft haar incompany-PHOE-opleiding Duurzame Energie afgerond. Ontwerpers, projectleiders en BIM-engineers kregen 26 februari hun diploma’s uitgereikt.

Meer lezen

Minder gas? Meer duurzame kennis!

27 februari 2018

Het Groningendossier lijkt de gasloze toekomst van Nederland snel dichterbij te brengen. Maar waar halen we onze warmte en energie dan vandaan? Leer het tijdens de PHOE-avondopleiding Duurzame Energie.

Meer lezen

Energiebeheer noodzakelijk door informatieplicht besparing

27 februari 2018

Er valt 12,5 miljard petajoule extra energiebesparing bij organisaties te halen en daarom gaat het Activiteitenbesluit milieubeheer veranderen. Bedrijven krijgen een informatieplicht om aan te tonen hoe ze energie besparen.

Meer lezen

‘Meer energie voor spotprijs door opmars slimme meters’

27 februari 2018

Energie-inkoop in het mkb zal meer met flexibele energiecontracten gebeuren volgens easyEnergy en NieuweStroom. Onderzoek in opdracht van de aanbieders wijst uit dat meer slimme meters en zonnedaken energie voor spotprijzen bereikbaarder maakt.

Meer lezen

Proeven van PHOE?

27 februari 2018

Energie is continu in beweging en professionals moeten hun kennis  blijven ontwikkelen. Wilt u weten wat PHOE u kan bieden? Kom dan langs bij de voorlichtingsbijeenkomst op 18 mei!

Meer lezen

Technische industrie wil maatregelen tekort technici

7 december 2017

Brancheorganisaties voor de technische industrie FME, Uneto-VNI en Bouwend Nederland roepen de politiek in een brief op om concrete maatregelen te nemen tegen het tekort aan technici. Onder andere moeten er meer technische docenten opgeleid worden.

Meer lezen

‘Rea’s trekken de kar in kennisdeling en ontwikkeling’

7 december 2017

Energiebesparing en verduurzaming zijn kerntaken geworden voor energiebedrijven. Zakelijk consultant bij ENGIE en Register Energie Adviseur (rea) Louis Deen weet door zijn opleiding hoe kennis en innovatie te delen is om die kerntaken in de genen van ENGIE te krijgen.

Meer lezen

Afstudeerder Bart Cox legt energiebeleid azc’s onder de loep

7 december 2017

Vluchtelingen opvangen is de prioriteit van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA), niet energiebesparing. De nieuwe rea Bart Cox onderzocht voor zijn geslaagde examenopleiding Energieconsulent welk energiebeleid er mogelijk is voor het COA.

Meer lezen

‘Meer concrete adviezen door incompany Energiebeheer’

7 december 2017

Aangezien verduurzaming steeds belangrijker wordt in politiek en bedrijfsleven, krijgen meer professionals te maken met vraagstukken rond energiebeheer. De incompany PHOE-opleiding Energiebeheer bood ENGIE-energieconsultant Sven Arensman concrete handvatten om de juiste vragen te stellen en keuzes te maken in zijn werk.

Meer lezen

Zonne-energie opslaan in buurtbatterij

7 december 2017

Buurtbewoners in Rijsenhout slaan energie uit hun zonnepanelen op in een nieuwe buurtbatterij. Netbeheerder Liander onderzoekt of de batterij een geschikt alternatief is voor netverzwaring. Leer meer over dit soort duurzame energie-initiatieven bij de PHOE-opleiding Duurzame Energie!

Meer lezen

‘Duurzame Energie biedt achtergrond voor politieke advisering’

7 december 2017

Waarom moet u bij PHOE meer over energie leren? Lees hier wat cursisten Duurzame Energie meenemen uit hun opleiding en welk voordeel het biedt in hun werk.

Meer lezen

30 jaar PHOE: Energiedeskundigen harder nodig dan ooit

7 december 2017

Docent van de PHOE-opleiding Duurzame Energie Antoine Stultjens blikt terug op 30 jaar PHOE. Hoe heeft energie-onderwijs zich ontwikkeld en waar moet het naartoe om de energietransitie te doen slagen?

Meer lezen

Eerste onafhankelijke platform groene stroom

7 december 2017

Dochterbedrijf van Alliander ENergy eXchange Enablers (EXE) heeft een transactieplatform gelanceerd waarmee bedrijven hun elektriciteit rechtstreeks met elkaar kunnen uitwisselen. ENTRNCE is naar eigen zeggen het eerste onafhankelijke platform voor deze handel.

Meer lezen

Diploma's Duurzame Energie en Energiebeheer uitgereikt

09 oktober 2017

De deelnemers van de PHOE-opleidingen Energiebeheer en Duurzame Energie werden dinsdag 3 oktober flink in het zonnetje gezet tijdens de diploma-uitreiking in het F&B trainingscenter te Hilversum.

Meer lezen

Genoeg kansen voor energiebesparing industrie

02 oktober 2017

Er zijn genoeg kansen op het gebied van energiebesparing in de industrie. Dat vindt FedEC, vereniging van energieadviseurs. Leden wijzen op opties als benutting van restwarmte, energiezuiniger elektromotoren en besparen op verlichting.

Meer lezen

Bedrijven moeten gebruik monitoren

02 oktober 2017

Steeds meer bedrijven zijn verplicht om het energiegebruik van hun gebouwen te registeren en te bewaken. Dit kan met slimme meters, maar ook met uitgebreidere beheersystemen. Om bedrijven hierin een keuze te laten maken, is een lijst met diverse systemen beschikbaar.

Meer lezen

Leren over duurzame energie, beheer en inkoop

02 oktober 2017

Met de eerste vallende herfstbladeren starten weer drie Post Hoger Onderwijs Energiekunde (PHOE)-opleidingen. Schrijf u nu in als u uw carrière wil verrijken met kennis over duurzame energie, energiebeheer en energie-inkoop.

Meer lezen

Test uw kennis bij PHOE op Vakbeurs Energie

02 oktober 2017

Gaat u naar de Vakbeurs Energie? Kom dan ook langs op het Kennisplein, waar PHOE een overzicht geeft van haar opleidingen voor energieprofessionals. Dan kan u gelijk de uitdaging aangaan en uw energetische kennis testen!

Meer lezen

ENGIE incompany reikt diploma’s uit

27 september 2017

Cursisten van de ENGIE incompany-opleiding Energiebeheer worden binnenkort beloond voor hun harde werk. Op 17 oktober worden de diploma’s uitgereikt.

Meer lezen

Kuijpers leert meer over duurzame energie

27 september 2017

Installateur Kuijpers wil alleen nog energieneutrale en gezonde installaties realiseren. Daarom is PHOE inmiddels gestart met de incompany opleiding Duurzame Energie.

Meer lezen

Slimmer energie inkopen?

28 augustus 2017

Leer vanaf 25 oktober meer over de inkoop van gas en elektriciteit voor bedrijven en overheden met de PHOE-opleiding Inkoop van Energie.

Meer lezen

Zomer afsluiten met PHOE-diploma

30 augustus 2017

Studenten van de summercourses Energiebeheer en Duurzame Energie worden met een diplomering op 3 oktober beloond voor hun harde werk in de zomermaanden.

Meer lezen

‘Opleiding toont noodzaak transitie’

28 augustus 2017

Nederland kan niet onder energiebesparing en –verduurzaming uit. De noodzaak van de energietransitie is wat bedrijfstechnicus Henk van Breda, die zijn eigen huis verduurzaamt, leerde van verschillende PHOE-opleidingen.

Meer lezen

Doorleren in de zomermaanden

17 juli 2017

De summercourse Energiebeheer is al begonnen, de summercourse Duurzame Energie staat klaar. Lees hier waarom energieprofessionals in de zomer weer de studiebanken ingaan.

Meer lezen

Duurzame Energie incompany bij Kuijpers

18 juli 2017

PHOE organiseert vanaf september een incompany variant van de post-HBO opleiding Duurzame Energie. Op 7 september zal dit middels een speciaal kick off-programma starten vanuit de Efteling.

Meer lezen

Cursisten over ENGIE incompany Energiebeheer

02 juni 2017

Wat neem je mee van een opleiding in je dagelijkse werk? PHOE vroeg het twee cursisten van de ENGIE incompany-opleiding Energiebeheer. “Je ziet beter waar een besparingstraject op kan slagen of stuk lopen.”

Meer lezen

Energie Talent Award 2017

02 juni 2017

Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.

Meer lezen

‘Energietransitie botst met haperende kennismarkt’

02 juni 2017

Onderwijs en innovatieve bedrijven moeten beter verbonden worden wil de energietransitie niet vastlopen op een tekort aan kennis en praktijkervaring. Marsha Wagner van Topsector Energie pleit daarom voor leer- en experimenteeromgevingen, e-learning en maatwerk.

Meer lezen

Aandeel duurzame energie groeit amper

02 juni 2017

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Dit aandeel is vrijwel even groot als het jaar daarvoor.

Meer lezen

‘Consulent overtuigt niet zonder visie’

08 mei 2017

Een energieconsulent moet een ontwikkelde visie op energiegebruik hebben, wil hij energiebesparing bewerkstelligen. Het onderzoek dat de PHOE-opleiding Energieconsulent afsluit is hier een goede proeve van bekwaamheid voor volgens begeleider Floris de Groot.

Meer lezen

ENGIE brengt cursisten nader tot elkaar

08 mei 2017

De incompany-opleiding Energiebeheer bij ENGIE is toe aan zijn tweede jaar. De inhoud en de formule heeft zichzelf bewezen. Wel is de groepsindeling iets anders.

Meer lezen

‘Gelijkwaardigheidsverklaring nodig door roep om certificering’

08 mei 2017

Van eenvoudige scans tot meer uitgebreide onderzoeken, energieadviseur Remco Janssen merkt dat bij steeds meer projecten gevraagd wordt naar gecertificeerde adviseurs. Dat zette Janssen ertoe een Gelijkwaardigheidsverklaring aan te vragen om daarmee FedEC-gecertificeerd te worden.

Meer lezen

Groener de zomer door met Summercourse Duurzame Energie

08 mei 2017

Ook deze zomer starten wij weer met een Summercourse Duurzame Energie. Wel zin om uw duurzame kennis te verdiepen maar in de avonduren geen tijd? Dan is deze Summercourse zeker iets voor u!

Meer lezen

Energetische kansen zwembad, sporthal en ijsbaan

08 mei 2017

Verzamelgebouw Sportiom brengt twee tegengestelde werelden samen: een subtropisch zwembad en een ijshockeyhal. Cursisten van de PHOE-opleiding Energiebeheer namen het gebouw energetisch onder de loep en wezen winst in besparing en verduurzaming aan.

Meer lezen

Technisch installateur wil meer (groene) kennis

08 mei 2017

Een tekort aan vakmensen dreigt voor de technische installatiebranche en dat kan de energietransitie tegenhouden. PHOE zet onder andere in op meer duurzaam onderlegde installateurs met een incompany-opleiding Duurzame Energie bij een van de grootste Nederlandse installatiebedrijven.

Meer lezen

Opleiding energie besparen bij bedrijven vernieuwd

08 mei 2017

Waar let je als toezichthouder of handhaver op wanneer je een bedrijf controleert op gas- en elektragebruik? En wat doe je als je ziet dat een bedrijf flink op energie kan besparen? Deze thema’s staan centraal in  de onlangs vernieuwde cursus over energiebesparing bij bedrijven.

Meer lezen

PHOE Duurzame Energie voorjaarseditie van start

08 mei 2017

De voorjaarseditie van de post-Hbo opleiding Duurzame Energie is 7 maart begonnen. Een tiental deelnemers, opvallend veelal heren en deze editie slechts één dame, zetten de komende weken hun tanden in de diverse duurzame toepassingsmogelijkheden.

Meer lezen

Stichting
Post Hoger Onderwijs Energiekunde

Johannes Geradtsweg 17b
1222 PK Hilversum

035 - 683 88 33
info@phoe.nl

© WAT-communicatie