ENERGIEBEHEER

De Post HBO-opleiding Energiebeheer richt zich op energiegebruik binnen de industrie en de gebouwde omgeving. Er is aandacht voor thermodynamica, opstellen van een energiebalans, conversietechnieken, elektrotechniek, luchtbehandeling en bouwfysica.

Daarnaast komen diverse niet-technische onderwerpen aan de orde die in de praktijk van de energiebeheerder van belang zijn, zoals bedrijfseconomie, advieskunde en management. Energiebeheer leidt niet op tot technisch specialist, maar juist tot energiebeheerder die voldoende allround is om in een bedrijfssituatie te bepalen welke maatregelen ter bevordering van een optimale energiehuishouding op zijn plaats zijn. Als lesmateriaal wordt onder meer het boek ‘ Energie en Productie’ gebruikt. De opleiding duurt 21 opeenvolgende avonden. Bij het met succes afleggen van de twee deel-examens en deelname aan de verplichte excursie ontvangt u een erkend Post-HBO diploma.

Om deel te nemen aan de Post HBO-opleiding Energiebeheer van de stichting PHOE is een ’technische en fysische achtergrond op tenminste HBO-niveau’ gewenst. Voor geïnteresseerden in de opleiding Energiebeheer met een minder goed aansluitende achtergrond blijken met name de thermodynamicavakken een struikelblok te zijn. Door het volgen van de Doorstroomminor (een dag) wordt dit voorkomen. 

Data en plaats 
De eerstkomende opleiding die plaats zal vinden is de Summercourse. Deze dagopleiding staat momenteel gepland op 8, 9, 10, 11, 15, 16, 17 juli (08.30-17.00 uur) en op 22 juli de tentamens (09.00-12.30 uur) (data nog onder voorbehoud).
Vraag de volledige roosters aan via de knop Brochure hieronder.

De PHOE opleiding Doorstroomminor Thermodynamica staat gepland op woensdag 26 juni 2019.

De opleidingen vinden plaats in het F&B Training Center te Hilversum.

Kosten
De kosten voor de Summercourse bedragen EUR 3.490,- (exclusief BTW).

Leden van FedEC, KIVI en VVM ontvangen EUR 100,- korting.
Elke tweede en volgende deelnemer van hetzelfde bedrijf en vestigingsadres ontvangt 15% korting op het inschrijvingsgeld, dit geldt voor aanmelding voor dezelfde opleiding op dezelfde datum.

Voor inhoudelijke informatie over de opleiding kunt u contact opnemen met de projectcoördinator:
drs. E. (Elmer) van Krimpen, evankrimpen@FBbv.nl

Stichting
Post Hoger Onderwijs Energiekunde

Johannes Geradtsweg 17b
1222 PK Hilversum

035 - 683 88 33
info@phoe.nl

© WAT-communicatie