NIEUWS

Windparken Noordzee rondgerekend

23 juli 2018

De financiering voor de windparken Borssele III en Borssele IV is rond. Het consortium van Eneco, Shell, Van Oord, DGE en Partners Group heeft dit bekendgemaakt.

Aanleg van de windparken Borssele III en Borssele IV gaat 1,3 miljard euro kosten, meldde Nu.nl in een bericht over de financiering. Eneco en Shell zullen de stroom van de windparken 15 jaar af gaan nemen. De offshore molenparken moeten 2800 gigawattuur hernieuwbare elektriciteit gaan opleveren. Die stroom zou begin 2021 geproduceerd gaan worden, aldus de nieuwssite.

Windenergie in Klimaatakkoord
Wind op zee kan volgens de voorlopige plannen van het Klimaatakkoord tenminste uitgroeien ot 11,5 gigawattuur in 2030. Hiervoor moet tenminste de Routekaart Wind op Zee 2030 uitgevoerd worden. Tot 2050 verwachten planbureaus een groei van windparken op zee naar 35 tot 75 gigawatt, aldus de sectortafel Elektriciteit. De Nederlandse Windenergie Associatie (NWEA) zegt ‘voorzichtig positief’ te zijn over de hoofdlijnen. “Voorzitter Hans Timmers: “Het zijn nog maar contouren, maar het is al wel duidelijk dat windenergie nodig is voor het slagen van het klimaatakkoord. Windenergie kan meer dan de helft van de kabinetsdoelstelling realiseren.”

Meer weten over de ontwikkeling van windparken op zee en op land? De post-HBO-opleiding Windenergie leert u alles over de ontwikkeling van windparken, zowel projectmatig als financieel. Kijk hier voor meer informatie of neem contact op met PHOE!

Energie Talent Award 2017

02 juni 2017

Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.

Meer lezen

Aandeel duurzame energie groeit amper

02 juni 2017

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Dit aandeel is vrijwel even groot als het jaar daarvoor.

Meer lezen

Stichting
Post Hoger Onderwijs Energiekunde

Johannes Geradtsweg 17b
1222 PK Hilversum

035 - 683 88 33
info@phoe.nl

© WAT-communicatie