NIEUWS

Weten wat u leert? Cursisten aan het woord

5 oktober 2018

PHOE trapt eind oktober weer de opleidingen Energiebeheer en Duurzame Energie af. Cursisten van de recente summercourses delen hier hun ervaringen. “Ik heb een hoop geleerd, vooral hoe belangrijk bewustwording van energiegebruik is voor een bedrijf.”

Opleidingen Duurzame Energie en Energiebeheer van start
Opleidingsinstituut Post Hoger Onderwijs Energiekunde (PHOE) organiseert haar opleidingen jaarrond. In de zomer kunt u een summercourse volgen om in de zomermaanden uw energiekennis bij te spijkeren. En vanaf eind deze maand kunt u bij onze avondopleidingen Duurzame Energie en Energiebeheer terecht voor actuele inzichten en nuttige tools.

Leren over bewustwording van energiegebruik
Sharique Nabi, projectleider bij Olam Cacao in Koog aan de Zaan, volgde de summercourse Energiebeheer en deelt met PHOE wat de opleiding hem bijbracht.”Ik heb een hoop geleerd, vooral over bewustwording van energiegebruik en voor welke doelen een bedrijf energie inzet. Olam is een energie-intensief bedrijf dat de energietransitie wil maken. Dan is het belangrijk om inzicht te krijgen in die energie-intensieve gebruiksprocessen.”

Energiebeheer vraagt meer dan technische maatregelen
De docenten van Energiebeheer brachten Nabi inzicht in hoe bijvoorbeeld lopendebandprocessen efficiënter kunnen, maar deden hem ook nadenken over mobiliteit: “Dat we in woon-werkverkeer mensen van, zeg, 75 kilo verplaatsen in een auto van 1400 kilo. Over dat soort bewustzijn heb ik veel geleerd. Daarnaast laat de opleiding zien welke tools je kan gebruiken om inzicht te krijgen in het energiegebruik van een bedrijf en welke besparende alternatieven er beschikbaar zijn. En tot slot: Ik heb geleerd dat energiebeheer niet alleen draait om technische maatregelen, maar ook vraagt om soft skills. Je moet je medecollega’s overtuigen, met ze overleggen, om samen te besparen. Hoe dat moet, laat de opleiding Energiebeheer u zien!”

Duurzame Energie verdiept groene kennis
Met de summercourse Duurzame Energie breidde bodemadviseur bij de Dienst centraal milieubeheer Rijnmond (DCMR) zijn vakkennis uit. “Ik ben bouwkundige en wilde meer weten van energie om mijn kennis en vaardigheden te verbreden. De summercourse Duurzame Energie was hier een interessante cursus voor.” Onderwerpen en technieken als zon- en windenergie, biomassa en geothermie worden in de opleiding met name technisch uitgediept, merkte Groenenboom. De opgedane kennis is door de bodemadviseur direct ingezet: “DCMR organiseert een conferentie over de energietransitie en deze kennis speelt daar zeker in mee.”

Wat biedt een PHOE-opleiding u?
-Een erkend post-HBO-diploma met bewezen marktwaarde
-Topexperts uit de (duurzame) energiemarkt als docent
-Ingang tot een dynamisch en nieuw netwerk
 -Toegang tot de digitale leeromgeving van PHOE
-Een kosteloos jaarlidmaatschap van de vereniging voor energieadviseurs FedEC

Benieuwd naar het volledige programma van de avondopleidingen? Wij sturen het u graag toe, mail hiervoor info@phoe.nl. Wij ontmoeten u in Hilversum!

Energie Talent Award 2017

02 juni 2017

Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.

Meer lezen

Aandeel duurzame energie groeit amper

02 juni 2017

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Dit aandeel is vrijwel even groot als het jaar daarvoor.

Meer lezen

  Stichting
  Post Hoger Onderwijs Energiekunde

p/a Tielekeshoeven 33
5242 KB  ROSMALEN

073 - 521 58 63
info@phoe.nl

© WAT-communicatie