NIEUWS

Weten hoe bedrijven graag besparen?

23 juli 2018

Met de Energieinvesteringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig energie besparen. Het jaarverslag over 2017 laat zien welke energiebesparende maatregelen bedrijven graag voor lagere kosten doorvoeren.

Foto: Haitz-led.com

Voor de doorgewinterde energieadviseur komen de meest populaire besparingstechnieken wellicht bekend voor. Net als in 2016 vroegen bedrijven vooral EIA aan voor: LED-verlichting, (lucht)gerelateerde warmtepompen, zonnepanelen en isolatie voor bestaande bouw(constructies). Dat is te lezen in het EIA Jaarverslag 2017 dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland onlangs online zette. Het verslag zet verschillende cijfers op een rij van de belastingconstructie, maar laat ook inspirerende praktijkvoorbeelden zien.

Meer meldingen en fiscaal voordeel
De EIA moet fiscaal investeringen stimuleren van bedrijven in innovatieve, duurzame en energiebesparende technieken en maatregelen. Vorig jaar reserveerde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) 166 miljoen euro voor de aftrek, waarvan 31 miljoen euro ongebruikt bleef. Het aantal EIA-meldingen en het gemiddelde investeringsbedrag stegen wel. Bedrijven gaven vorig jaar 1,5 miljard euro uit aan energiebesparende maatregelen, die met de EIA zo’n 135 miljoen euro opleverde volgens het jaarverslag.

Gericht energieadvies vergt gedegen kennis van energiebesparende maatregelen, ook van fiscale voordelen als de EIA. PHOE richt zich met de nieuwe training Advieskunde op de (ervaren) adviseur. Wilt u met uw bedrijf deze incompany-opleiding volgen? Lees hier meer!

Energie Talent Award 2017

02 juni 2017

Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.

Meer lezen

Aandeel duurzame energie groeit amper

02 juni 2017

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Dit aandeel is vrijwel even groot als het jaar daarvoor.

Meer lezen

  Stichting
  Post Hoger Onderwijs Energiekunde

p/a Tielekeshoeven 33
5242 KB  ROSMALEN

073 - 521 58 63
info@phoe.nl

© WAT-communicatie