NIEUWS

Shell beloont top voor duurzaamheid

3 december 2018

De top van Shell wordt in 2020 deels beloond op basis van duurzaamheidsdoelen op korte en middellange termijn. Elk jaar worden doelen voor de komende 3 of 5 jaar gesteld, meldt het Financieele Dagblad.

Het onderwerp stond al langer op de agenda, maar Shell wilde er nog niet aan: klimaatdoelen stellen die gekoppeld zijn aan de beloning van de top van het bedrijf. Na overleg met institutionele aandeelhouders zegt topman Ben van Beurden nu een manier te hebben gevonden om ambities op lange termijn te vertalen naar concrete kortetermijndoelen en dat mee te wegen in het beloningssysteem van Shell, zegt Van Beurden in gesprek met het Financieele Dagblad.

Weg uit lobbyclubs die Parijs ondermijnen
Concrete klimaatdoelen verbinden aan de beloning van de bedrijfstop is waar de activistische aandeelhouders van Follow This al langer op aandrongen, schrijft de krant, maar ze kregen mede-aandeelhouders niet mee in de stemming. Shell laat weten ook te overwegen om haar stem sterker te laten horen in lobbyclubs als een belangrijk standpunt ‘het Parijs-akkoord ondermijnt’. Verandert het niet, dan kan Shell uit dergelijke clubs stappen, aldus de topman.

Meer weten over duurzaamheid in de bedrijfspraktijk? Volg dan de PHOE-opleiding Duurzame Energie (start 5 maar 2019)!
De opleiding begint met het kader energietransitie en beleid, vervolgens komen bloksgewijs, zon, wind water, biomassa, warmtepompen en energieopslag aan de orde. Reken- praktijkvoorbeelden worden uitgebreid behandeld, net als rentabiliteitsberekeningen.
Vraag informatie op of schrijf u direct in!

Energie Talent Award 2017

02 juni 2017

Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.

Meer lezen

Aandeel duurzame energie groeit amper

02 juni 2017

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Dit aandeel is vrijwel even groot als het jaar daarvoor.

Meer lezen

Stichting
Post Hoger Onderwijs Energiekunde

Johannes Geradtsweg 17b
1222 PK Hilversum

035 - 683 88 33
info@phoe.nl

© WAT-communicatie