NIEUWS

Rea-onderzoek: windparken geen winst zonder subsidie

27 februari 2018

Windparken op de Noordzee kunnen ondanks dalende kosten nog altijd niet zonder subsidie. Dat concludeert energieadviseur John van Diepen in onderzoek voor zijn Toptech-diploma. Met een Gelijkwaardigheidsverklaring van stichting PHOE is Van Diepen erkend Register Energie Adviseur (rea) geworden.

Subsidiëren van windparken in de huidige vorm is niet verstandig. Het stimuleert alleen kwantiteit en niet kwaliteit. De steeds grotere mismatch van stroomvraag en  -aanbod leidt niet tot een duurzame toekomst. Het is duurder, onbetrouwbaarder en zal niet leiden tot CO2-besparing. Dat concludeert Jon van Diepen op basis van zijn afstudeeronderzoek voor de Toptech-opleiding aan de TU Delft. Hij onderzocht in 2016 hoeveel kostenreductie kan worden behaald bij Nederlandse windparken op zee. “Subsidievrije windstroom is volgens mij een illusie,” schrijft Jon van Diepen. Lees hier een uitgebreid verslag van dit onderzoek.

Gelijkwaardigheidsverklaring en Examenopleiding Energieconsulent
Van Diepen krijgt de titel register energie adviseur (rea) van FedEC op basis van zijn Toptech-diploma, waarvoor hij in 2016 afstudeerde aan de TU/Top Tech Delft. Deze titel heeft de energieadviseur verkregen door een Gelijkwaardigheidsverklaring bij stichting PHOE aan te vragen. Post Hoger Onderwijs Energiekunde (PHOE) biedt adviseurs deze certificering ook door de Examenopleiding Energieconsulent te volgen. Net als bij Van Diepens onderzoek doen cursisten in deze examenopleiding een literatuurstudie en een praktijkonderzoek. Met hulp van een persoonlijk studiebegeleider zetten adviseurs zo de volgende stap in hun carriere.

Energie Talent Award 2017

02 juni 2017

Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.

Meer lezen

Aandeel duurzame energie groeit amper

02 juni 2017

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Dit aandeel is vrijwel even groot als het jaar daarvoor.

Meer lezen

  Stichting
  Post Hoger Onderwijs Energiekunde

p/a Tielekeshoeven 33
5242 KB  ROSMALEN

073 - 521 58 63
info@phoe.nl

© WAT-communicatie