NIEUWS

PHOE-excursie DSM Delft: ‘Breng kennis in praktijk’

20 oktober 2017

De opleiding Energiebeheer sluit elke keer af met een excursie. Dit voorjaar ging de reis naar Gist Brocades DSM in Delft. Daar konden deelnemers de opgedane kennis in praktijk brengen.

De excursie vond plaats op 1 april jl. bij Gist Brocades DSM in Delft. Het productieproces van gist, de diverse bedrijfsonderdelen, de toepassingen en uiteraard de energie-onderwerpen werden uitvoerig besproken.  Excursieleider Ton Ruijgt volgde zelf ook de opleiding Energiebeheer en kreeg tijdens de excursie een spervuur van vragen over zich heen. De vragen gingen onder meer over optimalisatie, terugverdientijden en procesaanpassingen.

Met kennis aan de slag
Ook aan de orde kwamen onderwerpen als de energiebalans, CO2-productie  met de verdeling over afdelingen productie, transport etc., de relatie met handhaving via MJA, EPK en EED,  en stoom-, koude- en persluchtinstallaties en noodstroom. De meeste vragen waren voor Ruijgt zeer herkenbaar. Zijn advies aan de cursisten: “Ga met de opgedane kennis aan de slag in je bedrijf, dan gaat het pas echt leven!”

Energie Talent Award 2017

02 juni 2017

Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.

Meer lezen

Aandeel duurzame energie groeit amper

02 juni 2017

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Dit aandeel is vrijwel even groot als het jaar daarvoor.

Meer lezen

  Stichting
  Post Hoger Onderwijs Energiekunde

p/a Tielekeshoeven 33
5242 KB  ROSMALEN

073 - 521 58 63
info@phoe.nl

© WAT-communicatie