NIEUWS

Energiebeheer geeft inzicht investeringen

20 oktober 2017

De opleiding Energiebeheer geeft een breed inzicht in de energiemarkt. Dat is een groot goed, zegt Dion Nieuwenhuize uit Utrecht, die de opleiding volgde.

Dion Nieuwenhuize uit Utrecht studeerde aan de Universiteit van Wageningen. Daar haalde hij zijn mastertitel in Urban Environmental Management. In de zomer van 2014 volgde hij de opleiding Energiebeheer, waarvoor hij in september slaagde met eindcijfer 7. Hij heeft erg veel aan de opleiding gehad, zegt hij. ‘De opleiding geeft een breed overzicht over alle facetten van gas, elektriciteit en warmte, maar gaat ook in op aanverwante zaken zoals de financiën. Hoe werkt het precies als je geld nodig hebt bij de bank?

Theorie en praktijk
De opleiding gaat ook goed in op zaken als bijvoorbeeld koeling en rendementsberekeningen.’ Nieuwenhuize noemt het verkregen inzicht in de energiemarkt een groot goed. Dat inzicht ontstaat door de combinatie van theorie van de lesstof, de colleges van docenten en de praktische vragen van de cursisten.

Energie Talent Award 2017

02 juni 2017

Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.

Meer lezen

Aandeel duurzame energie groeit amper

02 juni 2017

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Dit aandeel is vrijwel even groot als het jaar daarvoor.

Meer lezen

  Stichting
  Post Hoger Onderwijs Energiekunde

PHOE secretariaat APPRHBB
Gooimeer 4-15
1411 DC Naarden

035 - 542 75 29
info@phoe.nl

© WAT-communicatie