NIEUWS

PHOE biedt professional compleet beeld van energie

22 juni 2018

De summercourses Energiebeheer en Duurzame Energie staan voor de deur. Waarom mag u deze dagopleidingen niet missen? Omdat PHOE een compleet perspectief biedt op energie(besparing) met aandacht voor praktische oplossingen, vindt cursist Nard Geerts.

Het duurzame bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na energieadvies te geven aan de grafische industrie in de jaren ‘90, kwam Nard Geerts op een ‘natuurlijke wissel’ in zijn zakelijk leven terecht. “Ik besloot dat dit het moment is om weer te gaan doen waar ik zin in heb. En dat is een bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederland. Hoe kon ik dat het beste doen?” Door de schoolbanken weer in te gaan. Geerts volgde in oktober de avondopleidingen Energiebeheer en Duurzame Energie en keert nu terug in het vak van energieadviseur bij het Utrechtse EnergiePartners.

Kennis opfrissen en energetisch aan de slag
Geerts nam vooral deel aan de PHOE-opleidingen om zijn vakkennis te actualiseren. Als energieadviseur bij de grafische branchevereniging KGVO begeleidde hij bedrijven naar ‘een optimaal binnenklimaat met efficiënte energiehuishouding’. “Daar was ik vooral op hoofdlijnen bezig, om te zorgen dat het programma van eisen goed was. Nu wilde ik zelf energetisch aan het werk: hoe reken je besparende maatregelen precies uit?” ‘Refreshment’ van kennis en een rekentechnische aanpak van praktische oplossingen is wat Geerts vond in de opleidingen Energiebeheer en Duurzame Energie.

Energie en energiebesparing in juiste perspectief
Waarom de herboren energieadviseur bij PHOE aanklopte, is duidelijk. Maar waarom zouden andere energieprofessionals de summercourses Energiebeheer en Duurzame Energie ook niet mogen missen? Om de compleetheid, vindt Geerts. “Beleidsmatig, praktisch, alle velden komen aan bod. Daarmee breng je energie en energiebesparing in het juiste perspectief. Professionals kunnen ruiken aan verschillende facetten, zodat ze voldoende weten van alle facetten, zoals bijvoorbeeld windenergie of biomassa. Na deze opleidingen te volgen ben je niet gelijk een specialist, maar je krijgt voldoende aangereikt om zelf aan de slag te gaan.”

Energie Talent Award 2017

02 juni 2017

Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.

Meer lezen

Aandeel duurzame energie groeit amper

02 juni 2017

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Dit aandeel is vrijwel even groot als het jaar daarvoor.

Meer lezen

  Stichting
  Post Hoger Onderwijs Energiekunde

PHOE secretariaat APPRHBB
Gooimeer 4-15
1411 DC Naarden

035 - 542 75 29
info@phoe.nl

© WAT-communicatie