NIEUWS

'Opleiding Duurzame Energie houdt vakkennis actueel’

27 september 2018

Energieprofessionals die meer willen weten van zon, wind, water, biomassa en warmtepompen kunnen vanaf oktober weer terecht bij de avondopleiding Duurzame Energie. Lees hier wat voormalige cursisten uit deze opleiding meenemen in hun werk.

Een gerichte cursus kan een goed middel zijn om je als energieprofessional volledig te verdiepen, weet Hans de Wit. De adviseur energiebesparing bij Rijkswaterstaat CD / NOVA volgde in 2011 ook al eens een module Duurzame Energie via de HAS-hogeschool en sloot opnieuw aan voor de voorjaarsopleiding van 2018. De ontwikkelingen gaan hard, gelukkig vindt hij. "Uiteraard is informatie uit mijn netwerk, inclusief vakbladen en nieuwsbrieven, net zo relevant. Maar soms moet ik me volledig verdiepen in nieuwe technieken zoals bij warmtepompen en geothermie. Dan kan een gerichte cursus een goed middel zijn.”

Actuele vakkennis en breder advies
De PHOE-opleiding Duurzame Energie houdt vakkennis actueel, vindt adviseur De Wit. Milieu-inspecteur Jeroen Kroes van Omgevingsdienst IJsselland onderschrijft het belang van opleidingen. “Ik heb voor de uitvoering van mijn functie al de nodige cursussen op het gebied van energie gevolgd. Deze waren wat meer gericht op de wettelijke verplichtingen, denk aan het beoordelen van EED en het toepassen van de erkende maatregelen.” Met de voorjaarsopleiding Duurzame Energie wil Kroes zich wat meer verbreden, “zodat ik tijdens mijn controles ook bedrijven over duurzame energie kan adviseren en stimuleren.”

Bruikbare informatie
De Omgevingsdienst IJsselland bestaat 1 januari 2018 en de vakgroep energie is nog in oprichting, vertelt Kroes tegen PHOE. “Uiteindelijk is het ons doel om voor de provincie Overijssel en de 11 gemeenten waarvoor we werken een volwaardige gesprekspartner te zijn in alle aspecten van energie. De opleiding Duurzame Energie heeft hier zeker aan bijgedragen en ik sluit ook niet uit dat in de toekomst meerdere van mijn collega’s deze module zullen gaan volgen.” De Wit denkt vooral informatie over opbrengsten en rendementen van zon, wind en bodemwarmte uit de opleiding mee te nemen in zijn werk. “Dit is binnen mijn organisatie nu heel actueel.”

Wilt u ook uw vakkennis opfrissen en een betere ‘groene’ gesprekspartner zijn? Meld u dan nu aan voor de PHOE-opleiding Duurzame Energie vanaf 30 oktober in Hilversum! Meer informatie over de opleiding, kosten en kortingen vindt u hier.

Energie Talent Award 2017

02 juni 2017

Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.

Meer lezen

Aandeel duurzame energie groeit amper

02 juni 2017

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Dit aandeel is vrijwel even groot als het jaar daarvoor.

Meer lezen

  Stichting
  Post Hoger Onderwijs Energiekunde

PHOE secretariaat APPRHBB
Gooimeer 4-15
1411 DC Naarden

035 - 542 75 29
info@phoe.nl

© WAT-communicatie