NIEUWS

Minder gas? Meer duurzame kennis!

27 februari 2018

Het Groningendossier lijkt de gasloze toekomst van Nederland snel dichterbij te brengen. Maar waar halen we onze warmte en energie dan vandaan? Leer het tijdens de PHOE-avondopleiding Duurzame Energie.

Foto: Euractiv.com

De brief van Wiebes die aan tweehonderd verbijsterde bedrijven stelt dat van gas af gaan “ onontkoombaar” is binnen vier jaar is wellicht een teken aan de wand: de Groningse bevingen brengen de energietransitie in een stroomversnelling. Van gas af betekent meer zon- en windenergie, warmtenetten, opwek met water, biomassa, warmtepompen, energieopslag en ga zo maar door. Wilt u meer weten over deze duurzame energievoorziening? Dan is de avondopleiding Duurzame Energie wat voor u!

Energietransitie en duurzame bronnen
Om de weg naar een gasloos Nederland te begrijpen, is het belangrijk om de energietransitie te kennen. De opleiding Duurzame Energie begint in het kader van deze transitie en behandelt het beleid van een duurzame energievoorziening. Daarna komen verschillende ‘ groene’  bronnen aan bod: zon- en windenergie, water, biomassa, warmtepompen en energieopslag. Die bronnen worden uitgediept met reken- en praktijkvoorbeelden.

Eerste stap
Wellicht wilt u de stap al maken naar meer duurzame energie in uw organisatie of advies? De PHOE-opleiding helpt u de eerste stap te zetten door een volledige dag te besteden aan rekenen, casuïstiek en rentabiliteitsberekeningen.

Interesse?
Als u wilt bijdragen aan een duurzamere Nederlandse energievoorziening, meld u dan nu aan voor de PHOE-avondopleiding Duurzame Energie. De aftrap is 6 maart. Voor inhoudelijke informatie of vragen kunt u terecht bij projectcoördinator Denise Landzaat.

Energie Talent Award 2017

02 juni 2017

Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.

Meer lezen

Aandeel duurzame energie groeit amper

02 juni 2017

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Dit aandeel is vrijwel even groot als het jaar daarvoor.

Meer lezen

  Stichting
  Post Hoger Onderwijs Energiekunde

PHOE secretariaat APPRHBB
Gooimeer 4-15
1411 DC Naarden

035 - 542 75 29
info@phoe.nl

© WAT-communicatie