NIEUWS

Kuijpers leert meer over duurzame energie

27 september 2017

Installateur Kuijpers wil alleen nog energieneutrale en gezonde installaties realiseren. Daarom is PHOE inmiddels gestart met de incompany opleiding Duurzame Energie.

Als technisch dienstverlener heeft Kuijpers de taak om verder te denken en mogelijkheden aan te bieden die daar bij passen. Laten we onze duurzame kennis vergroten en vervolgens ook samen duurzaam ondernemen! Met die woorden promootte de technisch dienstverlener binnen het bedrijf de incompany-opleiding Duurzame Energie. Met een speciale kick-off vanuit de Efteling ging de opleiding 7 september van start. Kuijper realiseerde in de Efteling verschillende installaties en werkte onder andere mee aan de Aquanura-waterattractie.

Concrete praktijkvoorbeelden
Nieuwsgierige medewerkers van Kuijpers leren tijdens de incompany-opleiding meer over duurzame innovaties, technieken, beleid en subsidies, business cases, monitoring en ‘groene’ advisering aan de klant. De opleiding focust op de gebouwde omgeving en maakt gebruik van concrete voorbeelden waar Kuijpers in de praktijk aan werkt. De technisch installateur wil dat cursisten van de opleiding het duurzame aanspreekpunt worden van haar vestigingen. Daarmee wordt de kennis van de hele organisatie vergroot, aldus Kuijpers.

Energie, beleid en casuïstiek
Cursisten hebben tijdens de eerste drie bijeenkomsten inmiddels al meer geleerd over duurzaamheid in actie, biomassa, warmtepompen en energieopslag. Tot en met 18 december komen de onderwerpen wind- en zonenergie, beleid en subsidies en rekenen en casuïstiek aan bod.

Energie Talent Award 2017

02 juni 2017

Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.

Meer lezen

Aandeel duurzame energie groeit amper

02 juni 2017

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Dit aandeel is vrijwel even groot als het jaar daarvoor.

Meer lezen

  Stichting
  Post Hoger Onderwijs Energiekunde

PHOE secretariaat APPRHBB
Gooimeer 4-15
1411 DC Naarden

035 - 542 75 29
info@phoe.nl

© WAT-communicatie