NIEUWS

‘Gelijkwaardigheidsverklaring nodig door roep om certificering’

08-05-2017

Van eenvoudige scans tot meer uitgebreide onderzoeken, energieadviseur Remco Janssen merkt dat bij steeds meer projecten gevraagd wordt naar gecertificeerde adviseurs. Dat zette Janssen ertoe een Gelijkwaardigheidsverklaring aan te vragen om daarmee FedEC-gecertificeerd te worden.

Het Certificaat van Erkenning en opname in het Register van Energieadviseurs (rea). Twee manieren waarmee energieadviseurs gecertificeerd kunnen worden bij branchevereniging FedEC. Volgens Remco Janssen, directeur van DOOR advies en energieadviseur met 15 jaar ervaring, wordt die certificering steeds belangrijker. Of het nou een simpelere energiescan is of meer complexe onderzoeken, de vraag naar erkenning en certificering neemt toe, weet Janssen. “Ook nu met de ontwikkelingen rond de Energie Prestatie Keuring (EPK) gaat certificering erg zwaar wegen.”

Gelijkwaardigheidsverklaring
Certificering wordt dus meer van belang. In het geval van de FedEC leiden er meerdere routes naar het Certificaat van Erkenning en de rea-titel. De routes die langs PHOE lopen zijn een geslaagd diploma voor de Examenopleiding Energieconsulent of de aanvraag van een Gelijkwaardigheidsverklaring bij de stichting PHOE. Deze verklaring kan aangevraagd worden als een andere PHOE-studie is gevolgd of eerdere studies niet aansluiten bij de FedEC-eisen voor certificering. Met de verklaring op zak laten kandidaten zien dat ze voldoen aan het niveau van een post-HBO oftewel PHOE-diploma en kunnen ze de certificeringsprocedure ingaan. Om gelijkwaardigheid vast te stellen voert iedere kandidaat onder andere een intakegesprek.

Opleiding energie besparen bij bedrijven vernieuwd

07 september 2016

Waar let je als toezichthouder of handhaver op wanneer je een bedrijf controleert op gas- en elektragebruik? En wat doe je als je ziet dat een bedrijf flink op energie kan besparen? Deze thema’s staan centraal in  de onlangs vernieuwde cursus over energiebesparing bij bedrijven.

Meer lezen

PHOE Duurzame Energie voorjaarseditie van start

07 september 2016

De voorjaarseditie van de post-Hbo opleiding Duurzame Energie is 7 maart begonnen. Een tiental deelnemers, opvallend veelal heren en deze editie slechts één dame, zetten de komende weken hun tanden in de diverse duurzame toepassingsmogelijkheden.

Meer lezen

  Stichting
  Post Hoger Onderwijs Energiekunde

PHOE secretariaat APPRHBB
Gooimeer 4-15
1411 DC Naarden

035 - 542 75 29
info@phoe.nl

© WAT-communicatie