NIEUWS

ENGIE brengt cursisten nader tot elkaar

08-05-2017

De incompany-opleiding Energiebeheer bij ENGIE is toe aan zijn tweede jaar. De inhoud en de formule heeft zichzelf bewezen. Wel is de groepsindeling iets anders.

Met voldoende aanmeldingen zal de tweede incompany PHOE-opleiding Energiebeheer in april van start gaan bij ENGIE. Net als vorig jaar vormen de cursisten weer ‘een gemêleerd gezelschap van engineers, inbedrijfstellers, energieconsultants en projectleiders’ volgens senior project developer ESCo bij Engie Leendert Lam. De inhoud en de formule van de eerste opleiding wordt ook bij de tweede opleiding toegepast.

Samen optrekken
Anders aan de incompany-opleiding dit jaar is de splitsing van cursisten, vertelt Lam aan PHOE. Het idee is om de groep op te delen in kleinere groepjes van drie cursisten. “Als zij gezamenlijk meer optrekken kunnen ze elkaar ondersteunen bij de lesstof. Mocht een deelnemer een keer afwezig zijn, dan kunnen cursisten hem of haar ook bijpraten over de gemiste stof.” Ook de excursieopdracht gaan cursisten gezamenlijk oppakken.

Lees meer over de tweede ENGIE incompany-opleiding Energiebeheer en de ervaringen van cursisten in een volgende PHOE-nieuwsbrief.

Opleiding energie besparen bij bedrijven vernieuwd

07 september 2016

Waar let je als toezichthouder of handhaver op wanneer je een bedrijf controleert op gas- en elektragebruik? En wat doe je als je ziet dat een bedrijf flink op energie kan besparen? Deze thema’s staan centraal in  de onlangs vernieuwde cursus over energiebesparing bij bedrijven.

Meer lezen

PHOE Duurzame Energie voorjaarseditie van start

07 september 2016

De voorjaarseditie van de post-Hbo opleiding Duurzame Energie is 7 maart begonnen. Een tiental deelnemers, opvallend veelal heren en deze editie slechts één dame, zetten de komende weken hun tanden in de diverse duurzame toepassingsmogelijkheden.

Meer lezen

  Stichting
  Post Hoger Onderwijs Energiekunde

p/a Tielekeshoeven 33
5242 KB  ROSMALEN

073 - 521 58 63
info@phoe.nl

© WAT-communicatie