NIEUWS

Diploma's Duurzame Energie en Energiebeheer uitgereikt

6 okt 2017

De deelnemers van de PHOE-opleidingen Energiebeheer en Duurzame Energie werden dinsdag 3 oktober flink in het zonnetje gezet tijdens de diploma-uitreiking in het F&B trainingscenter te Hilversum.

Zij ontvangen niet alleen uit handen van de voorzitter van de PHOE hun felbegeerde diploma, zij werden ook door ing. Antoine Stultjens, Project Delivery Manager at Ennatuurlijk B.V. en register adviseur (rea) geïnspireerd om de energiekennis verder te ontwikkelen.
Antoine benadrukte nogmaals dat er  een  grote behoefte is aan adviseurs en consulenten die op een hoog niveau kennis en vaardigheden beschikken om oplossingen te bedenken voor energieproblemen rondom de conversie, transport en gebruik van energie.

Examenopleiding
PHOE geeft energie-experts de mogelijkheid om middels de Examenopleiding Energieconsulent deze kennis verder uit te diepen. Deze opleiding bestaat uit een theoretisch deel (literatuurscriptie) en een praktisch deel (praktijkopdracht).  
De praktijkopdracht moet worden verdedigd ten overstaande aan de examencommissie. Geslaagden kunnen zich daar na laten inschrijven bij de Federatie van Energieconsultants FedEC als Register Energieadviseur FedEC en mogen de erkende titel “REA” achter hun naam gebruiken.

Erkend
De energiemarkt heeft dus behalve grote uitdagingen ook een grote behoefde aan onafhankelijke en erkende energieadviseurs aldus Stultjens. Na deze inspirerende woorden werd er nog samen getoast op het behalen van de diploma’s en de uitdagingen voor de toekomst!

PHOE organiseert ook dit najaar weer diverse post-HBO opleidingen, te weten Duurzame Energie (start 31 oktober), Energiebeheer (start 30 oktober), Inkoop van Energie (start 25 oktober) en de Examenopleiding Energieconsulent (start elk moment van het jaar).
Benieuwd naar het inhoudelijke programma? Bel naar 035 683 88 33 of mail naar info@phoe.nl

Energie Talent Award 2017

02 juni 2017

Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.

Meer lezen

Aandeel duurzame energie groeit amper

02 juni 2017

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Dit aandeel is vrijwel even groot als het jaar daarvoor.

Meer lezen

Stichting
Post Hoger Onderwijs Energiekunde

Johannes Geradtsweg 17b
1222 PK Hilversum

035 - 683 88 33
info@phoe.nl

© WAT-communicatie