NIEUWS

Bestuur PHOE breidt uit met energiedeskundige

23 juli 2018

Het bestuur van PHOE is onlangs uitgebreid met een nieuw bestuurslid. Antoine Stultjens heeft zitting genomen in het bestuur.

Antoine is al meer dan 26 jaar actief in de energiewereld. Hij heeft diverse functies bekleed, vooral in de wkk- en warmtesector. Sinds kort is hij actief in windenergie. Na diverse opleidingen heeft hij in 1997 de examenopleiding Energieconsulent afgerond en mag hij zichzelf rea noemen, Vanaf 1998 is hij begonnen bij F&B als docent EPA. Vanaf 2006 geeft hij les in de opleiding Energiebeheer en is hij enkele jaren docent geweest voor de cursus ‘Warmte in twee dagen’. Vanaf 2015 is hij studiebegeleider voor de examenopleiding Energieconsulent.

PHOE blijft energietransitie bij
Het PHOE bestuur realiseert zich dat voor de energietransitie de komende jaren veel energiedeskundigen nodig zijn. Bestaande opleidingen moeten worden aangepast en nieuwe geïntroduceerd. Die veranderingen gaan snel. Ook  worden er nieuwe samenwerkingsvormen geïntroduceerd. Het PHOE bestuur wil deze ontwikkelingen volgen en meegaan met de tijdgeest. Enerzijds zijn hier extra mensen in het bestuur voor nodig, anderzijds is de koppeling met de dagelijkse praktijk belangrijk. Met het aantrekken van Antoine Stultjens hoopt het bestuur deze ontwikkelingen te kunnen volgen.

Kentering energie-onderwijs
Stultjens schreef al in de nieuwsbrief van december 2017 over de kentering in de energiewereld en de gepassioneerde deskundigen die hier nodig voor zijn. Deze deskundigen moeten inzicht hebben in de complexe wijze waarop de verschillende vakgebieden binnen een energieprobleem met elkaar samenhangen. Naast  de energietransitie zal ook het energie-onderwijs een kentering ondergaan. “Het is machtig mooi om daar een bijdrage aan te mogen leveren”, concludeert Stultjens over zijn toetreden tot het bestuur van PHOE.

Energie Talent Award 2017

02 juni 2017

Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.

Meer lezen

Aandeel duurzame energie groeit amper

02 juni 2017

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Dit aandeel is vrijwel even groot als het jaar daarvoor.

Meer lezen

  Stichting
  Post Hoger Onderwijs Energiekunde

p/a Tielekeshoeven 33
5242 KB  ROSMALEN

073 - 521 58 63
info@phoe.nl

© WAT-communicatie