NIEUWS

Bedrijven moeten gebruik monitoren

02 oktober 2017

Steeds meer bedrijven zijn verplicht om het energiegebruik van hun gebouwen te registeren en te bewaken. Dit kan met slimme meters, maar ook met uitgebreidere beheersystemen. Om bedrijven hierin een keuze te laten maken, is een lijst met diverse systemen beschikbaar.

Dat schrijft energiebesparingsadviseur Robin Sommers in Ensoc Magazine. Volgens Sommers ligt monitoring van het energiegebruik voor de hand, maar levert het beter afstellen van klimaatinstallaties extra energiebesparing op; dit geldt voor 70 procent van de gebouwinstallaties in Nederland. De overheid heeft daarom als onderdeel van het intensiveringspakket van het energieakkoord de lijst van erkende maatregelen per 1 januari 2018 uitgebreid met de toepassing van een Energieregistratie- en Bewaking Systeem (EBS) als verplicht onderdeel van een energiemanagementsysteem (EMS) in gebouwen.

Verplichte maatregel
Sommers: “Een grote groep bedrijven wordt vanaf begin 2018 geconfronteerd met deze verplichte maatregel. Deze groep zal over voldoende informatie en voorbeelden moeten beschikken om goede keuzes te kunnen maken. En juist daar ligt de komende jaren een belangrijke taak om de informatievoorziening rondom EBS op een hoger plan te brengen. Dit jaar zijn daarom met adviseursvereniging FedEC informatiebijeenkomsten georganiseerd met de sectorbedrijven die al beschikken over een EBS, om duidelijke informatie naar de sectoren te kunnen geven.”

Wilt u ook op de hoogte zijn van de energieverplichtingen voor bedrijven? Meld u dan nu aan voor de opleiding Energiebeheer. Kijk op de PHOE-site of vraag informatie op bij Elmer van Krimpen.
Of bent u ervaren energie-adviseur en wilt u zich verder ontwikkelen en specialiseren? Meld u dan nu aan voor de opleiding Advieskunde. Kijk op de PHOE-site of vraag informatie op bij Denise Landzaat.

Energie Talent Award 2017

02 juni 2017

Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.

Meer lezen

Aandeel duurzame energie groeit amper

02 juni 2017

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Dit aandeel is vrijwel even groot als het jaar daarvoor.

Meer lezen

  Stichting
  Post Hoger Onderwijs Energiekunde

PHOE secretariaat APPRHBB
Gooimeer 4-15
1411 DC Naarden

035 - 542 75 29
info@phoe.nl

© WAT-communicatie