NIEUWS

Adviseur, zet deze zomer de volgende stap!

22 juli 2018

Als u de examenopleiding Energieconsulent van PHOE met succes doorloopt, kunt u zich laten inschrijven bij de Federatie van Energieconsultants FedEC als Register Energieadviseur. Weten hoe u deze volgende stap kunt zetten en wat het u oplevert?

Een energieconsulent moet een ontwikkelde visie op energiegebruik hebben, wil hij energiebesparing bewerkstelligen. Het onderzoek dat de PHOE-opleiding Energieconsulent afsluit is hier een goede proeve van bekwaamheid voor, concludeerde begeleider Floris de Groot vorig jaar. Op deze website en energiebesparingsvakblad zijn voorbeelden van deze onderzoeken te lezen: bijvoorbeeld naar de noodzakelijkheid van aardgas voor verwarming en het energiebeleid van azc’s.

Literatuurstudie en praktijkonderzoek
De examenopleiding Energieconsulent is ook dit jaar mogelijk voor adviseurs die zich willen doorontwikkelen tot Register Energieadviseur (rea). Onder begeleiding van een persoonlijke studiebegeleider voeren cursisten een literatuurstudie en een praktijkonderzoek uit. Deze onderzoeken kunnen op elk moment van het jaar beginnen en de opleiding moet binnen anderhalf jaar afgerond zijn.

Erkende titel
Waarom zou u de examenopleiding Energieconsulent moeten volgen? Eenmaal geslaagd kunt u zich laten inschrijven bij de Federatie van Energieconsultants FedEC als Register Energieadviseur. Vervolgens mag u de erkende titel rea achter uw naam gebruiken.

Wilt u deze zomer de eerste stap zetten naar de erkende rea-titel? Lees dan hier meer over de examenopleiding of neem contact op met PHOE!

Energie Talent Award 2017

02 juni 2017

Ook deze editie van de vakbeurs Energie krijgen aanstormende energietalenten de kans om zichzelf en hun innovatieve projecten onder de aandacht te brengen.

Meer lezen

Aandeel duurzame energie groeit amper

02 juni 2017

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Dit aandeel is vrijwel even groot als het jaar daarvoor.

Meer lezen

  Stichting
  Post Hoger Onderwijs Energiekunde

p/a Tielekeshoeven 33
5242 KB  ROSMALEN

073 - 521 58 63
info@phoe.nl

© WAT-communicatie